/ Община Разлог
Новият компесаторен резервоар за минерална вода, който е един от важните проекти за бъдещото развитие на разложкото село Баня, бе открит официално. Събитието стартира с тържествен водосвет, отслужен от Архиерейския наместник на Неврокопската митрополия отец Янко Русков.

Нова екопътека на здравето радва жителите на село Баня (СНИМКИ)

В словото си кметът на Разлог Красимир Герчев подчерта, че новото съоръжение ще позволи оптимално използване на минералната вода и ще осигури за ползвателите  достатъчно количество в пиковите моменти, ще им даде спокойствие и сигурност.

Градоначалникът подчерта, че сред приоритетните задачи на общината и с оглед развитието на баня като туристическа СПА и балнео дестинация, е развитие на находище „Гулийна Баня“ и подобряване на инфраструктурата на селото.

В Разлог откриха нови улици, а в село Баня нов резервоар
Снимка: Община Разлог

Кметът на Баня Мария Юрганчева поздрави жителите и хотелиерите  с новата придобивка и сподели радостта си, че в селото живота се подобрява все повече. Днес е празник на Европа, празник на победата, но е и още един празник - „Свети Никола Летни“ - покровителя на моретата, на водите, а богатството на Баня е минералната  вода.

Децата в село Баня изработиха мартеници за благотворителен базар

Надявам се свети Никола да ни покровителства, да дава благодат на село Баня и нека все повече се развива, да има все повече нови улици, защото жителите на селото го заслужават, заслужават го и гостите, и не на последно място да може да се утвърди като един достоен СПА и туристически център, каза в словото си Мария Юрганчева.

Разлог
Снимка: Община Разлог

Водосветът бе извършен и за ремонтираните улици- „Черна река“ в Разлог и прилежащата на резервоара ул. „Пета“ в Баня. Общата стойност на обектите е в размер на над 1.1 млн. лева.

Стойността на  компенсаторния резервоар е  283 996 лева, като 50% от средствата са безвъзмездно финансиране и 50% общински средства- от таксите за минерална вода. 892 хил. лева е стойността на двете ремонтирани улици. Финансирането е с целеви средства, отпуснати от Министерски съвет.

Днес бе открит и нов участък от ул. „Черна река“ в Разлог. Ремонтните дейности придадоха красив облик и удобство на жителите на града.