СДС: Паскалев посяга върху политически права
СДС: Паскалев посяга върху политически права / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

"След 20 години демокрация, БСП заедно със своя кмет Костадин Паскалев, посегнаха на един от основните символи на прехода в Благоевградско и в региона - "Синята къща". Отнемането на партийния офис на СДС от избирателите, членовете и симпатизантите на СДС, считаме за директно посегателство върху основни политически права, гарантирани в българската конституция", заяви председателят на сините д-р Тони Даскалов.

Ръководството на сините в Благоевград внася официално искане в Общинския съвет до входа на бившата партийна централа - "Синята къща", да бъде поставена плоча, която сините сами ще изработят, с текст: "На това място в продължение на 20 години бе създаден и се изграждаше Съюзът на демократичните сили в Благоевград. Той бе в основата на демократичните промени за общината и региона".

На пресконференция днес в новия офис на СДС, председателят Тони Даскалов и членовете на председателския съвет Давид Сукалински, Георги Георгиев, Стоян Влахов и Елена Димитрова отправиха питане към кметската администрация относно направени от тях предложения за създаване на фонд ин витро за нуждаещи се благоевградски семейства без деца. "Как така в Кресна и в други общини вече са отпуснати средства за ин витро, а в Благоевград-не, нима общината е по-бедна от другите в региона", коментира синият лидер д-р Тони Даскалов.

Сините в Благоевград настояват за спешен ремонт на плувния басейн и осигуряване на по-добра среда за търговците в сградата на пазара. От председателския съвет предлагат намаление на таксите за наем с 30 процента, предвид тежката икономическа криза и все повечето свободни маси на тържището.