СДС-Благоевград: ГЕРБ се нуждае от политическа подкрепа
СДС-Благоевград: ГЕРБ се нуждае от политическа подкрепа / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
СДС-Благоевград: ГЕРБ се нуждае от политическа подкрепа
37279
СДС-Благоевград: ГЕРБ се нуждае от политическа подкрепа
  • СДС-Благоевград: ГЕРБ се нуждае от политическа подкрепа

Съюзът на демократичните сили трябва да подкрепи вота на доверие към правителството на Бойко Борисов. Трябва преди всичко да покажем, че не можем да позволим Държавна сигурност да задава дневния ред в държавата, коментира за Дарик синият лидер в Благоевград д-р Тони Даскалов.

"Крайно време е да си отговорим на въпроса, кой има нужда от политическа дестабилизация в България и това са естествено представителите на Трайната коалиция. В ГЕРБ имат нужда от подкрепа, за да могат да се върнат на пътя на изпълнение на предизборните си обещания. Правителството се нуждае от по-голяма сигурност и подкрепа, за да отстоява българските интереси срещу енергийния диктат на Русия", категоричен е председателят на СДС в Благоевград д-р Тони Даскалов.

Според актива на СДС в Благоевградско ГЕРБ се нуждае от политическа подкрепа, за да съумее да отстрани представителите на Държавна сигурност в своите редици, както в национален, така и в местен мащаб.

"СДС знае значимостта на този проблем, защото в продължение на много години беше разяждана отвътре от ченгета и доносници, някои от които сега са в редиците на управляващата партия. Трябва да покажем, че не сме злопаметни и да поискаме от ГЕРБ да загърби донякъде собственото си его. СДС предупреждаваше още при съставянето на правителството през 2009година за агентурното минало на Божидар Димитров и че това е несъвместимо с неговото лансиране към ръководна длъжност. Защо трябваше да се чака да станат няколко международни скандала, предизвикани от тази личност, и чак тогава да бъде отстранен", пита д-р Даскалов и допълни, че от СДС отдавна настояват, че всички ръководни кадри на Тройната коалиция трябва да бъдат отстранени от властта.

Интервю с лидера на СДС в Благоевград д-р Тони Даскалов, който е и член на националното ръководство на партията, чуйте в звуковия файл