Сатовча продължава да бедства, има евакуирани
Сатовча продължава да бедства, има евакуирани / Dariknews.bg, архив

Най-малко 200-300 хил. лева ще са необходими, за да бъдат отстранени щетите след падналите дъждове през миналите дни в Сатовча, прогнозира кметът на общината Арбен Мименов. Ситуацията там продължава да бъде критична.

Има няколко активирани свлачища и пропаднали пътища. Три семейства от село Плетена са евакуирани от къщите си. "В момента те са при свои роднини, въпреки, че им предложихме им да бъдат настанени в старото училище на селото, където има необходимите условия", каза кметът на общината Арбен Мименов.

Днес на място се очаква да пристигне областният управител Бисер Михайлов, заедно с Междуведомствена комисия, която да опише щетите след водното бедствие. Най-сериозна е ситуацията по пътя за село Осина, където пътят е пропаднал и има реална опасност селото да остане откъснато.

Свлачище има и в село Плетена. Там са засегнати няколко къщи. В село Туховище сградата на Здравна служба е поддала и се е наклонила. Вероятно предстои да бъде евакуиран и лекарят на селото.

"Хората са много притеснени от създалата се ситуация. Те преживяват силен стрес. При всеки страничен шум, очакват нещо да се срути", казва общинския кмет Арбен Мименов Мименов.