Сандански се побратимява с германския град Фройденщад
Сандански се побратимява с германския град Фройденщад / netinfo

Споразумение за побратимяване между кмета на Община Сандански Андон Тотев и Юлиан Освалд, градоначалник на Фройденщад, Германия, ще бъде подписано на 30 октомври. Това ще стане на среща, организирана съвместно от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански и Съвета по туризъм в германския град. Двете неправителствени организации се очаква да парафират меморандум за сътрудничество.

В споразумението двете сдружения ще декларират съгласие за поддържане на тесни взаимовръзки в предоставяне на информация за състоянието на двустранните отношения между община Сандански и община Фройденщад в областта на туризма и новостите в предлагането на българските и немските туроператори, уточниха от кабинета на санданския кмет Андон Тотев.

Предвидено е и организиране и посещения на туристически фирми и организации, представители на печатни и електронни медии, снимачни екипи и представители на други браншове в двете побратимени общини.

Двата европейски града ще обменят информация за провеждащи се в община  Сандански и община Фройденщад специализирани изложения, семинари и делови срещи с цел гарантиране на широка подкрепа и сътрудничество чрез обезпечаване участието на всички заинтересовани фирми и сдружения.