Сандански прие мощите на Св. Георги
Сандански прие мощите на Св. Георги / netinfo

Невркопският  митрополит Натанаил донесе в Сандански мощите на Св. Георги Победоносец по повод отбелязването на 80-годишнината от обявяването на селището Свети Врач за град. Реликвата прие кметът на курортния град Андон Тотев.

Сандански прие мощите на Св Георги
netinfo
Мощите на светеца, които се съхраняват в манастира в Хаджидимово, бяха положени пред иконата на Свети Георги на площад „България” в Сандански  в присъствието на духовници от целия град, които, заедно с Неврокопския митрополит, отслужиха църковен ритуал. От своя страна градоначалникът Андон Тотев обяви, че община Сандански дарява средства за ремонт на църквата „Св. Зона” в град Мелник.

Сандански прие мощите на Св Георги
netinfo
Десетки вярващи се включиха в традиционното литийно шествие, при което бе изнесена иконата на Свети Георги. Шествието продължи до църквата „Св. Георги”, където през целия ден вярващите ще могат да се докоснат до мощите на светеца.
Половин час по-рано санданският градоначалник  преряза лентите на две обновени улици  - "Бистрица" и бул. "Свобода". Новите обекти са част от инвестиционната програма на община Сандански, както и по спечелени проекти от структурните фондове на Европейския съюз. Виж още снимков материал в рубриката "Теми в снимки".

Сандански прие мощите на Св Георги
netinfo