Сандански и Благоевград вървят надолу в класацията Най-хубав град
Сандански и Благоевград вървят надолу в класацията Най-хубав град / netinfo
5 точки получи Благоевград в критерия за "Дневна тарифа такси на км." в класацията на Дарик радио и 24 часа за най-хубав град за живеене в България. Това е 17-ия критерии, по който се извършва оценяване на 35 града от страната.

Със само 3 точки пък се сдоби Сандански в същия "транспортен". Още 4 точки получи областният център, когато бе оценен по "Брой места за паркиране", докато вторият представител на региона - Сандански успя да получи 2 точки. Най-силен нов критерии се оказа "Престои в задръствания", където и двата града получиха максимума - 10 точки.

Съвсем друго е положението обаче при комуникациите, където при първия добавен критерии "Wi-Fi (безжичен) Интернет на обществени места" Благоевград и Сандански заслужиха едва по 1 точка.

След направените изчисления Сандански се озова доста назад от последната си позиция, като успя да заеме 15 място във временното класиране, като с това успя да изостане дори от Благоевград, който се нареди на 10-а позиция. До сега областният център събра 94 точки, а Сандански - 93.

Най-добър град за живеене до момента е Варна със 106 точки.