Санданчани се завърнаха с бронз от турнира по кураш в Гърция
Санданчани се завърнаха с бронз от турнира по кураш в Гърция / netinfo
Четвърти международен турнир по Кураш /узбектски спорт близък до джудото/ се проведе в Солун - Гърция.

В него традиционно участва клуба по джудо “Вихрен” - Сандански, който представи България и се върна с бронз. В турнира участваха представители от 24 държави с над 100 състезатели.

Състезанието се проведе в три категории – до 73 кг, до 90 и над 90 кг. В категория до 73 участваха Борис Борисов и Серафим Тилев , които достигнаха до четвърт финал. В категория до 90 кг Никола Златинов успя да достигне до четвърт финал, а Сава Илиев до осмина финал. В категория тежка – Иван Илиев направи три чисти победи и загуби на полуфинала с което завоюва бронзово отличие.

12-сетте медала бяха разпределени между 3 държави, като 9 отличия за Гърция , 2 за Узбекистан и 1 за България. След турнира, председателят на Украинската федерация по Кураж , покани отбора на Вихрен на едноседмичен турнир с лагер на тяхна издръжка. Отборът на Вихрен миналата година взе участие в 10 международни турнира в различните възрастови групи, сред тях в: Солун, Прилеп, Базел, Разлог, София, Пловдив, Лито хоро, Гърция и други.

Следваща изява на състезателите по джудо ще бъде на 9 и 10 - ти февруари на държавно лично първенство за юноши и девойки старша възраст момчета и момичета.