Детската полицейска школа в Банско
Детската полицейска школа в Банско / Снимка: Община Банско

Детската полицейска школа, която е част от общинската лятна програма в Банско, приключи успешно. Тази година тя бе разделена на два етапа, като първият етап приключи на 26 юни с децата от детските градини, подготвителните групи и първи клас. Вторият етап се проведе през месец юли с децата от 2-и до 7-и клас на училищата ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – село Места, ОУ "Свети Климент Охридски" – град Добринище, СУ "Неофит Рилски" - Банско и Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” – Банско.
 

Детската полицейска школа в Банско
Снимка: Община Банско

В заниманията взеха участие над 50 деца, които редовно и с голям интерес посещаваха курса. Организираните спортни игри са близки до дейността на служителите от полицията като стрелба с пистолет, изземване на веществени доказателства, залавяне на извършители на престъпления и др. 
 

Детската полицейска школа в Банско
Снимка: Община Банско

Децата посетиха и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, където разгледаха цялостното оборудване на пожарните коли и се запознаха с основните дейности на пожарникарите. 
 

Детската полицейска школа в Банско
Снимка: Община Банско

Школата се проведе със служители от Районното управление – Банско, инспектор Катя Чакърова и младши полицейските инспектори Петък Ергин и Ангел Юруков. 

На всички деца бяха раздадени грамоти за участие от името на кмета на Община Банско - Георги Икономов и началника на РУ - Банско - главен инспектор Иван Попов. Всички участници получиха и още един подарък за спомен - фланелки с надпис „Детска полицейска школа“.