С шествие отбелязват Международния ден за борба с наркоманиите в Благоевград
С шествие отбелязват Международния ден за борба с наркоманиите в Благоевград / д-р Теменужка Любенова - председател на ОбСНВ - Благоевград © снимка: Дарик - Благоевград, Десислава Янкулова, архив

Шествие по повод Международния ден за борба с наркоманиите, ще предприемат младежите към ОбСНВ - Благоевград. Към него ще се включат и деца от танцова група "Благоевград", както и специалисти от съвета по наркотични вещества.

Предвижда се участниците да обиколят основните институции в града, като пред всяка една от тях, под формата на разговор, да бъдат обсъдени основните проблеми свързани с наркоманията.

Разговорите ще бъдат с продължителност около 15 минути пред всяка една обществена сграда, като в същото време ще се раздават и информационни материали.

Шествието ще започне в 9.00 часа от сградата на Община Благоевград, където ще бъде засегната темата за физическата и психическата зависимост, митове и илюзии за безвредност и полезност, скрита и подвеждаща реклама. След това участниците ще се отправят към Центъра за психично здраве в Благоевград.

Към 10.05 часа пък е предвидена спирка пред полицията в областния център, където ще бъдат обсъдени престъпления, извършвани от наркозависими, рецидиви, нарушения, свързани с домашно насилие. Обиколката ще приключи към 12.00 часа пред Регионален исторически музей.

В 16.30 часа в църквата "Въведение Богородично" пък ще бъде отслужена молитва за починалите от наркотици, Вероника Герин и загиналите в борбата срещу разпространението и употребата на наркотици.