С грамота и цветя посрещнаха Тервел Пулев в Благоевград
С грамота и цветя посрещнаха Тервел Пулев в Благоевград / Дарик - Благоевград, Добряна Христова

С юбилейна грамота "100 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония 1912 - 2012 година", кметът Атанас Камбитов посрещна многократния републикански шампион и европейски вицешампион по бокс Тервел Пулев, в кабинета си.

Пулев пристигна в Благоевград за да обсъди с общинското ръководство развитието на спорта в региона, както и работата с млади таланти в бокса. След кратко събеседване с градоначалника, боксьорът се отправи към зала "22 септември", където и момента тече среща с ученици и представители на спортни клубове от Благоевград.

Възпитаници от Дом за нашите деца "Свети Николай" посрещнаха българския спортист с цветя.

В началото на инициативата председателят на ОбСНВ - Благоевград Теменужка Любенова подари на Тервел Пулев специално изработен плакат съпоставящ българския боксьор и българският хан Тервел.

В отговор на подготвената изненада, спортистът заяви, че няма той място до такава велика личност като българския владетел. Екипът на ОбСНВ бяха подготвили и кратка прожекция на откъси от боксови мачове, в които Пулев представя достойно страната ни.

По програма срещата с ученици и представители на спортни клубове трябва да приключи към 16.00 часа. Организатори на инициативата са Община Благоевград, Областна администрация, Общински съвет по наркотични вещества и отец Андон Шавулев.