С богата програма отбелязват 3 март в Благоевград
С богата програма отбелязват 3 март в Благоевград / netinfo

С тържествена програма ще бъде отбелязан 3-ти март в Благоевград.

Честванията, по повод националния празник на България, започват в 11.00 часа пред паметната плоча, при стадион „Христо Ботев”, където са посрещнати руските освободителни войски.

Там ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност към героизма и саможертвата на борците за свобода. Освен това е предвиден и рецитал на "Опълченците на Шипка”, творба на на Иван Вазов.

Програмата предвижда още изпълнения на редица произведения, носещи духа на националното обединение и борба. Под съпровода на тържествени маршове, изпълнени от Детско-юношеския оркестър към ОДК- Благоевград, участниците и гостите ще дефилират от паметната плоча до площад „Македония”, където ще продължи втората част от програмата на общината.

В 11.30 часа на площада ще има церемония по тържествено издигане на националното знаме.

Слово по повод националния празник ще произнесе кметът Атанас Камбитов.

Гости и участници в церемонията, ще положат цветя на паметника на Гоце Делчев. За финал на тържествата по повод 3-ти март е предвиден концерт на ансамбъл „Пирин”.

Община Благоевград призовава всички граждани да се присъединят към тържествата и заедно споделят празничните емоции от 135-годишнината от Освобождението на отечеството.