Румен Петков представи нов актив на АБВ
Румен Петков представи нов актив на АБВ / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

АБВ - партията на президента Георги Първанов, възражда политическия си живот в Благоевградско от "нулата".

Това обяви на пресконференция днес заместникът му Румен Петков.

Председател на новоучредената организация в Благоевград е Владимир Елезов.

Членове на общинския съвет са Валери Байрактарски, Венцислав Николов, Валери Гюров, Ася Миленкова, Людмил Коцев, Надя Владимирова, Асен Димитров,
Иван Тунев, Росица Пашалиева, Радослав Христов, Йорданка Борисова, Андрей Каралтиев, Велислав Кьосев и Емил Георгиев.

Заместник на председателя Владимир Елезов е Емил Георгиев.

"Започваме да учредяваме структури в общината и други райони в областта, след като организацията ни се саморазпусна преди местните избори. В Благоевградски регион претърпяхме катаклизми и сътресения и в момента сме в процес на създаване на нови структури. За нас е важно да покажем, че АБВ може да прави политика, може да се бори за интересите на жителите на региона и залагаме на такъв лидер като Елезов, който е в една чудесна възраст, с подходящо образование, опит и от 10 години е в политиката”, каза Румен Петков.

Румен Петков заяви, че в цикъла от 15 януари до 15 април, ще изградят свои организации. Той и ръководството на партията не са доволни от показаните през октомври изборни резултати.

"Приех с ентусиазъм предложението на председателя Георги Първанов и на неговия заместник Румен Петков. Задачата ми е да направя една добра общинска структура. Имам  млад и енергичен екип. Оставам съветник от гражданско сдружение ЕКИП, тъй като съм избран като такъв от коалиция, в която участват, АБВ, НДСВ и ОБТ. ЕКИП си остава гражданско сдружение, ще го подкрепям винаги, но не трябва да се слага знак за равенство между него и АБВ. С АБВ винаги сме били в чудестна спойка. Аз винаги съм бил в лявото политическо пространство, от страната на народа", коментира Елезов.

В Благоевград Румен Петков коментира предстоящото издигане на правосъдния  министър Екатерина Захариева. АБВ настоява за създаване на Съвет за съдебната реформа.

"Не е най-удачно за министър да бъде назначен човек, който не е влизал в съдебна зала. Това ще е четвърти такъв министър, Захариева е от администрацията", каза Румен Петков.

"Промените в Конституцията не създават предпоставки за бърз, справедлив, нито за ефективен съдебен процес и с тях не се постига предпоставка за последователното в решенията на различните инстанции. За второто полугодие на миналата година, само по линия на Министерството на правосъдието сме платили 500 000 лева за забавено правосъдие. Защо не показаха съдиите, прокурорите и следователите, които носят отговорност за това? Тези пари сме платили на престъпници, изнасилвачи, защото това нещо трябваше да се хвърли в конституционните промени. Защото има 5 -6 души, които осмислят политическия живот, само с лишената от съдържание в техните усти съдебна реформа", каза Румен Петков.