Родителите на осъдените антимафиоти протестират пред благоевградската полиция
Родителите на осъдените антимафиоти протестират пред благоевградската полиция / netinfo

Родителите, съпругите и приятели на осъдените по делото "Чората" благоевградски антимафиоти Мирослав Писов, Борислав Механджиев, Иво Иванов, Георги Калинков и Янко Граховски, протестират тази сутрин пред сградата на Областната полицейска дирекция.

Близките на бившите полицейски служители, които получиха общо 82 години затвор за убийството на Чората,  настояват да бъдат приети от директора на ОД на МВР - Благоевград комисар Константин Титянов. Чрез него те искат да бъде изпратена декларация до МВР, в подкрепа на осъдените на втора инстанция бивши служители в системата на благоевградската полицейска дирекция.

Бащата на офицера Иво Иванов - Ванчо Спасов, който е ексначалник на КАТ "Пътна полиция" - Благоевград, заяви пред Дарик, че е крайно време истината зазлополучната акция "Респект", в хода на която загина Ангел Димитров-Чората,  да излезе наяве.

Ванчо Спасов е категоричен, че подсъдими по това дело, което държавата води срещу изпълнявалите заповед полицаи, трябва да бъдат именно тези, които са ги пратили с конкретни указания да арестуват Чората.