Родител удари дете в училище
Родител удари дете в училище / Снимка: Дарик, архив
Полицията в Благоевград задържа мъж, проявил агресия към 7-годишно момиче.

Инцидентът е станал вчера около 11 часа в двора на 11 училище "Христо Ботев" в областния център. 43-годишният Б. Т. нахлул в учебното заведение и ударил по лицето 7-годишна ученичка от село Мурсалево след възникнал скандал между нея и дъщеря му, съобщиха от пресцентъра на областната полицейска дирекция.  

Малко по-рано същата сутрин, в голямото междучасие, въпросните първокласнички се сдърпали. Едното момиче казало на другото, че е "тъпачка", последвала реакция - засегнатата ученичка ударила в коремната област другата, която пък се обадила на баща си.

Към 11 часа, по време на час, разяреният родител пристигнал в учебното заведение. Охраната на входа не успяла да го спре и той нахлул в класната стая. Опитите на учителката и на охранителите да го озаптят останали неуспешни. Мъжът попитал със заплашителен тон коя е ученичката, ударила дъщеря му. След като разбрал кое е детето, последвала вербална агресия и закани за саморазправа. В яростта си той пернал по лицето въпросното момиче. 

Агресивният баща е задържан за 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура- Благоевград.

Родителите на нападнатата ученичка са подали жалба в полицията и в Детска педагогическа стая. 

Регионалното управление по образование в областния център започна проверка на случая. Изискани са доклади от директорката на учебното заведение Мариана Митова, както и от класния ръководител на двете момичета.