Решават съдбата на Помощното училище в Благоевград
Решават съдбата на Помощното училище в Благоевград / netinfo
До края на месеца ще стане ясно дали ПУ „Паисий Хилендарски”, което се намира в жк.”Еленово” – Благоевград, ще бъде закрито, съобщи за Дарик началникът на РИО Огнян Соколв.

Две изпитни комисии, които правят ред тестувания на учениците, ще решат дали те имат необходимия потенциал да учат в общообразователни училища, или да останат в специализирания институт.

Екипът за комплексно психологическо оценяване на децата ще прецени кое дете трябва да се изведе от това учебното заведение и да се насочи за обучение в масово училище от следващата учебна година.

Децата, които в момента учат в помощното училище, са насочени от същата тази комисия за обучение в ПУ „Паисий Хилендарски”, каза Магдалена Ковачка директор на училището.

В момента в учебното заведение учат 92 деца. Най-малко 8 ученици трябва да има в една паралелка, за да продължи да съществува то, уточни за Дарик Магдалена Ковачка.

В момента изпитни комисии вървят във всички помощни училища в страната. Началникът на Регионалния инспекторат по образование Огнян Соколов уточни за Дарик, че в началото на юни ще се реши окнчателно съдбата на учебното заведение.