Реновират  5 благоевградски  училища с пари на МОМН
Реновират 5 благоевградски училища с пари на МОМН / netinfo

Министерството на oбразованието, младежта и науката отпусна 326 577 лв. на община Благоевград по национална програма за подобряване на материалната база в училищата в областния град, съобщиха от кметска администрация. 

Със заповед на градоначалника Костадин Паскалев е сформирана работна група, която ще направи оглед на училищата, които не са ремонтирани. Това са V СОУ „Георги Измирлиев”, VII СОУ „Кузман Шапкарев”, СОУИЧЕ ”Свети Климент Охридски”, ПМГ “Акад. Сергей Корольов” и ЕГ ”Акад. Людмил Стоянов”.

В рамките на настоящата година община Благоевград вложи 1 650 000 лв. за подобряване на материалната база в III ОУ „Димитър Талев”, VI СОУ "Иван Вазов", XI "Христо Ботев" и Осмо СОУ „Арсени Костенцев”, като по малки ремонти бяха извършени в II ОУ “Димитър Благоев”, IV ОУ „Димчо Дебелянов” и ІХ ОУ „Пейо Яворов”.


В момента текат ремонтите в VIII СОУ "Арсени Костенцев", II ОУ "Димитър Благоев" и НХГ „Св.св. Кирил и Методий”, които се финансират по програмата за оптимизация на училищната мрежа на МОМН.