Ремонтите на улиците в Грамада и Струмско привършват
Ремонтите на улиците в Грамада и Струмско привършват / netinfo

Ремонтните дейности на ВиК мрежата в кварталите “Грамада” и “Струмско” в Благоевград предстои да бъдат финализирани, заяви заместник-кметът по строителните дейности в областния център арх. Георги Скрижовски. Той поясни, че в момента в квартал “Струмско” се ремонтират последните две улици, включени в графика – “Прогрес” и “Любен Каравелов”. Очаква се следващата седмица в жилищния комплекс да бъдат поставени дъждоприемници, които да поемат излишните води, а по-следващата да се пристъпи и към асфалтиране.

Изпълнението на ремонтните дейности на ВиК мрежата в квартал “Грамада” е около 80%, съобщи още арх. Скрижовски. Там предстои да бъдат ремонтирани още 5 улици. Крайният срок за приключване на реконструкцията в двата квартала е 8 септември 2009 година.

Ремонтните дейности по газификацията на Благоевград в момента текат в ЦГЧ, като се очаква следващата седмица да започнат и в квартал “Освобождение”.

Последна в графика за ремонт е улица “Славянска” в областния център, където реконструкцията ще започне след приключването на ремонтите на улиците “Иван Михайлов” и “Владо Черноземски”. От днес в Благоевград започва и ремонтирането на 5 кръстовища, които ще бъдат преустроени в кръгови.