Ремонтират сондажите за минерална вода в с. Баня
Ремонтират сондажите за минерална вода в с. Баня / Дарик, архив

Рационалното използване на минералната вода и инфраструктурата са най-обсъжданите въпроси на заседанията на консултативният съвет в Баня. Това заяви кмета на селото Мария Юрганчева. Тя уточни, че на последното заседание е взето решение сондажите и каптажите да бъдат ремонтирани, тъй като от около 45- 50 години  тези съоръжения не са нито ремонтирани, нито продухвани и по този начин минералната вода не се използва рационално.

Според  Юрганчева най-големият проблем в селото е инфраструктурата. Тя обясни, че има улици, които трябва да бъдат преасфалтирани и такива, на които дупките да бъдат запълнени. За целта в момента тече процедура  за избор на фирма за закърпване на уличниет кратери.

Друг сериозен  проблем  в селото е, че в ромската махала няма канализация. Кметът уточни, че община Разлог е запозната с този проблем и на всяка цена трябва да се вземат мерки, тъй като има отпадни води, които се стичат по улиците и това може да доведе до зарази.

Консултативният съвет към кметството на Баня бе учреден през месец април тази година с цел да консултира, помага и сътрудничи на кмета по важни и неотложни въпроси, касаещи селото.