Регионалният печат
Регионалният печат / netinfo
“Банята продава минералната вода”, е челното заглавие на регионалния вестник “Вяра” на днешния 24 февруари. Общинско предприятие “Битусс” върти нелегален бизнес с минералната вода в Сандански. Дружеството, което е стопанин на банята в курорта, продава природното богатство на двете съседни кръчми “Винарната” и “Лебеда”. Така зад гърба на кмета Андон Тотев, ОбС и Министерството по опазване на околната среда и водите най-ценната течност в курорта се пласира за миене на мръсни чинии, коментира ежедневникът по темата.

“Опорочават конкурса за социален шеф на Пиринско”, е водещото заглавие на стр. 2. “Конкурсът за социален шеф на Благоевградска област е опорочен, след като на него се явява само един кандидат, и то без необходимия ценз”, сигнализираха в редакцията на Вяра” служители на “Социално подпомагане”. Причината според тях е във факта, че другият досегашен мераклия за поста - Злати Златев, се е отказал от надпреварата.

“Тодор Димов съди кмета на Кресна за 50 000 лв.”, ни съобщава “Вяра” от стр. 4. “Благоевградският бизнесмен Тодор Димов и кметът на Кресна Валентин Стоичков вчера отново кръстосаха шпаги в съдебната зала. В основата на спора е пак минивецът, но този път делото е за клевета и набедяване в престъпление. Управителят на МВЕЦ “Кресна Електрик” ООД се почувствал опозорен, а личното му достойнство и авторитет – накърнени в статия на местен вестник. В нея градоначалникът заявява, че тръбите на водопровода са опасни за здравето на хората”, пише още по темата.

“Корупционна схема пусната в ход при изграждането на стратегически път към Македония. Г. Ризов извежда работниците на “Главбулгарстрой” на 30 км отсечка Струмяни – Клепало, гръцката “Продефтики” прибира 3 000 000 лв., без да копне за лев”. Тази новина е на челната позиция в днешния брой на другия регионален ежедневник – в. “Струма”.

“Съветниците отказаха да спрат разследването срещу “бушона” на Л. Причкапов – заместник-кмета Г. Милев, за смъртта на стадион “Христо Ботев”, замразиха цените за отстъпено право на строеж”. Тома гласи друго заглавие от първа страница.

Други теми от същата страница: “Спад на женитбите в Сандански, само 15 двойки разписаха за 2 месеца, 40 % живеят без брак”, “Шофьорът на митническия шеф Ив. Илчов, 4 специалисти от ГКПП – Илинден и 17-те митничари от аферата “Кафето на Цирката” първите съкратени в Благоевград и Кулата”.

“Членовете на БЧК в Пиринско достигнаха 4950 души, 4461 граждани дариха кръв за година”, четем на страница втора.

“Твърдение “Управителят на борсата в Кърналово внася домати от Гърция” разбуни тържището, Д. Илиев категоричен: Знам търговците, които искат да ме сменят, лъжа е”, пише на стр. 3 на в. “Струма”.