Регионалният печат
Регионалният печат / netinfo
“Eксбарета оправдан за 24 бидона с дрога”. С това заглавие излиза на първата си страница днес регионалният ежедневник в. “Вяра”. “Успешната“ акция на благоевградските антимафиоти за “разбиване на наркоканал“ на Кулата се сгромоляса с гръм и трясък, след като вчера единственият подсъдим по делото - шофьорът Петко Лисичков - бивша барета, получи оправдателна присъда. Дупничанинът бе признат за невиновен по обвинението за престъпление по чл. 354, ал. 1 от НК за това, че на 8 август 2003 г. е превозил 24 бидона, съдържащи 5344 литра хлорацетон.

“Самоковецът Красимир Анев вдигна шампионската титла при младежите на европейското първенство по биатлон в Банско. Състезателят на „Бороспорт” се окичи със златен медал, след като отвя конкуренцията в индивидуалния старт на 15 км. Анев направи само две грешки в стрелбата и финишира с време 47.05.0 мин. Втори се нареди руснакът Виктор Василиев, а третото място остана за Хенрик Лабе Лунд от Норвегия”. Това гласи текстът, придружаващ голяма снимка на първа страница от първенството в Банско.

“Трима ученици на съд за блудство със сервитьорка”. Това пък е водещото заглавие на стр. 2. “Делото срещу тримата тръгна с фалстарт. Подсъдимите за престъпление по член 150, пр. 1 от НК Иван Марчев, Александър Бумбаров и Светослав Георгиев са синове на популярни благоевградчани. Бащата на първия е шефът на КТ ”Подкрепа” Димитър Марчев, а другият - Володя Бумбаров, също е от известна градска фамилия”, пище още по темата.

“ЮЗУ намали парите за студентските стипендии”, е водещото заглавие на стр. 6. Вместо държавата да стимулира най-добрите студенти с повече пари, тя ги намалява. Със 17 хил. лева е по-малка субсидията за стипендии в Югозападния университет за настоящата година. Около 1,2 млн. лева ще си разделят социално слабите и отлични студенти, стана ясно след одобрение на новия бюджет.

“Координаторът К. Хаджигаев опита да отлюспи 67-те учредители на ГЕРБ от Г. Делчев и да ги подмени с богаташи и нагаждачи”, е челното заглавие на другия регионален ежедневник – в. “Струма”. “Ексченгето К. Мечкаров: Не може хора, членували в 5-6 партии, да правят и ГЕРБ, ние най-добре знаем кой кой е и трябва да изберем стойностните Председателят на “Нови алтернативи” Пл. Масарлиев: Това е последният влак на надеждата за България, а не ново деление и налагане на приближени”, продължава темата.

“На извънредно заседание съветниците решиха: Строят 4 голф комплекса край Разлог, общината става съдружник с “Балканстрой”, селски кметове се шегуват: Чакаме топката, за да се включим в играта”. Това е друго заглавие от първа страница на “Струма”.

Продължаваме с още статии от същата странца: “Свалиха дежурен полицай от патрулната кола и му връчиха заповед за пенсиониране, още 3 ченгета освободени за 1 час от РПУ – Благоевград”, “23-годишно момиче пометнало от лек автомобил след свиждане при болна приятелка”, “1 238 000 лв. за заплати харчат кметският екип “Причкапов” и 37-те общински съветници през 2007 г. Чиновниците си увеличиха с 30 000 лв. възнаграждението, местните парламентаристи си добавиха още 40 000 лв.”

“Втора заповед за спиране на обект. Под носа на д-р Петър Гайдарски пловдивската фирма “Русев” незаконно продължава да строи в поликлиниката в Благоевград”, ни информира изданието от втората си страница. “Временният шеф на Басейнова дирекция - Благоевград Владимир Динов назначен от министър Чакъров за титуляр”, гласи друго заглавие от стр. втора.