Реформаторите: Заложници сме на политически ежби
Реформаторите: Заложници сме на политически ежби / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

В подкрепа на протеста на Общински съвет срещу правителството на Пламен Орешарски, свързан с лишаването на Благоевград от пари по държавната програма "Растеж и устойчиво развитие", излязоха и лидерите на Реформаторския блок.

"Всички бюджетни средства трябва да бъдат разпределяни по максимално прозрачен начин и в интерес на всеки гражданин. Народните представители и най-вече Емил Костадинов, не защитават интересите на Благоевград и на гражданите в общината. С нулевото финансиране от правителството, ще бъде една пропусната за общината година и няма да се случат предвидените проекти”, заяви председателят на „България на гражданите" д-р Венцислав Даскалов.

"Противопоставяме се на това, градът да става заложник на политически ежби. Очевидно парите не стигат, но трябва да бъдат така разпределени, че да няма лошият вкус от усещането, че се води дребна политическа война. Ние не заставаме зад ГЕРБ, а зад Благоевград и неговите граждани. Костадинов избра интереса на партията си пред интереса на гражданите на Благоевград", с категоричност коментира Калоян Ханджийски – лидер на ДСБ. Той поздрави общинските съветници от БСП, които намерили смелостта и доблестта да подпишат тази декларация.

Милуш Бараков от БЗНС, който е част от Реформаторския блок, не може да няма поне един проект в общината, който да не е финансиран, защото Благоевград е най-хубавият град за живеене. Според Бараков народните представители трябва да защитават интересите на гражданите.

"Кметът Атанас Камбитов си върши задълженията съвестно и в името на населението в общината", изтъкна юристът и бивш зам.-кмет Бараков, а като пример посочи отлично асфалтираните улици, новите детски площадки и детски градини.

"Това е поредното показване на безпринципност от страна на това правителство. Призоваваме отговорните институции за незабавно преразглеждане на решението, с което грубо се нарушиха основни демократични принципи и ощетиха повече от 90 000 жители", коментира лидерът на СДС в Благоевград д-р Георги Георгиев.