Рецидивист остава в килията, нямал пари за гаранция
Рецидивист остава в килията, нямал пари за гаранция / netinfo

Благоевградският рецидивист Борислав Георгиев, известен като Боре Грамадата, остава в полицейската килия, въпреки че съдът промени мярката му за неотклонение  "задържане под стража" в "парична гаранция".

Борислав Георгиев няма пари за внасяне в срок на гаранцията, която е в размер на 2000 лева, съобщиха от прокуратурата в Благоевград. Паричната гаранция на Боре Грамадата постанови преди три дни предсадетелят на Окръжния съд Красимир Аршинков.

Борислав Георгиев бе арестуван в началото на месеца в Сандански. Там той нападнал и пребил местен жител. Първоначално магистратите в Районния съд в Сандански определиха спрямо благоевградчанина постоянен арест, но той обжалва в Окръжния съд.

Борислав Георгиев е с множество осъждания за тежки криминални престъпления. Преди време той преби жестоко родния си баща и направи опит да изнасили майка си, припомнят прокурори.

Миналата година Боре Грамадата заведе дело срещу държавата с финансов иск в размер на 250 000 лева, но благоевградските магистрати не дадоха ход на процеса, тъй като делото трябвало да бъде заведено срещу администрацията на затвора в Бобов дол, където Георгиев лежал повече от реалната му присъда.