Разпоредиха ДНК - експертиза на загиналия в Кресна Павлин
Разпоредиха ДНК - експертиза на загиналия в Кресна Павлин / Снимка: Дарик - Благоевград

Окръжната прокуратура в Благоевград е разпоредила извършването на няколко специализирани експертизи за установяване причините за смъртта на 20-годишния Павлин Адамов от град Кресна.

Съдебният медик, д-р Яни Златин, все още не е предал пред разследващите органи официален доклад за констатираните данни по време на аутопсията на трупа, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Елка Атанасова.

Държавните обвиненители в Пиринско са разпоредили и извършването на ДНК-експертиза на открития мъртъв с две прободно-порезни рани в областта на сънната артерия и корема, Павлин. По ножа, открит близо до мястото на инцидента, има кървави следи, но до този момент с категоричност не може да се каже дали кръвта е само от Павлин, коментира прокурор Елка Атанасова.

Снети са и дактилоскопични отпечатъци от ножа , от дрехите и тялото на младежа. Доказателствените находки са изпратени за анализ в Института по криминалистика и криминология в София. Резултатите от експертното заключение ще станат ясни не по-рано от месец, съобщи прокурор Атанасова.

До този момент, седмица след мистериозната смърт на Павлин Адамов, климиналистите в Благоевград работят по версия самоубийство. Води се и дело срещу неизвестен извършител на убийство, научи Дарик.