Разкриват нови специалности в ЮЗУ
Разкриват нови специалности в ЮЗУ / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
Разкриват нови специалности в ЮЗУ "Неофит Рилски"
70302
Разкриват нови специалности в ЮЗУ "Неофит Рилски"
  • Разкриват нови специалности в ЮЗУ "Неофит Рилски"

Четири нови специалности за бакалавърска степен ще бъдат разкрити през новата академична година в ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. Бъдещите студенти ще могат да се обучават в специалностите "Метрология", "Приложни  оптични технологии", "Лингвистика" и "Съвременна хореография", обяви по време на провелия се Академичен съвет заместник-ректорът на висшето учебно заведение доц. Траян Попкочев.

Новост в тазгодишната кандидатстудентска кампания е, че юлската сесия ще бъде изтеглена през месец юни. Изпитните сесии ще бъдат три-предварителна, редовна и септемврийска. Миналата година изпитните сесии бяха двойно повече.

Кандидат-висшистите ще полагат изпити на 26 април, на 18, 19 и 20 юни и на 13 септември. Форматът на препитването се запазва-тест и практически изпит.

"Минимизирахме броя на изпитите като по този начин кандидат-студентите ще могат да бъдат приемани с по-голям набор от постижения, които имат в средното образование. Запазваме също така възможността кандидатите да се явяват на два изпита в един ден", посочи зам.-ректорът.

От тази година ще бъдат признавани резултатите от държавните изпити и за гражани от ЕС като равностойни на конкурсните изпити.

Резултатите от четирите класирания ще излязат на 14,18, 22 и 26 юли,  след което ще бъде обявено частично класиране за запълване на незаетите места, добави доц. Попкочев.

Чуйте още от зам.-ректора доц. Траян Попкочев в звуковия файл