Разкрит е виртуалният убиец на съдебния шеф Красимир Аршинков
Разкрит е виртуалният убиец на съдебния шеф Красимир Аршинков / Снимка: Дарик - Благоевград
Разкрит е виртуалният "убиец" на съдебния шеф Аршинков
22594
Разкрит е виртуалният "убиец" на съдебния шеф Аршинков
  • Разкрит е виртуалният "убиец" на съдебния шеф Аршинков

Окръжният прокурор в Пиринско Елка Атанасова обяви, че в хода на извършеното специализирано разследване срещу форума на Дарик - Благоевград е разкрит подателят на интернет-заплахата за убийство на съдебния председател Красимир Аршинков.

"В хода на проверката, която все още не е приключила, е установен компютюрът, от който е пусната заплахата за живота на Аршинков. Знае се и от кое населено място е човекът, но към този момент не мога да разкрия самоличността на извършителя на престъпното деяние", каза окръжният прокурор Елка Атанасова.

Повод за изявлението на Елка Атанасова стана публикация в регионален ежедневник, че във форума на DARIKNEWS.BG обидни квалификации спрямо Красимир Аршинков  бил отправял окръжният съдия в Благоевград Петър Узунов.

"Не разследваме магистрати, още повече пък съдия Петър Узунов", категорична е Елка Атанасова.

Обект на специализираната проверка е само лице, написало във форума: "Внимавай, Краси, като ходиш в Банско да не ти падне някоя керемида върху главата".

Разследването на свободния форум започна 24 август след жалба на председателя Красимир Аршинков и последвала заповед за изземване на разпечатки от районния съдия в Благоевград Габриела Тричкова и прокурор Райна Бачева.

Коментарът на окръжния прокурор Елка Атанасова, чуйте в звуковия файл