Разкриха незаконен добив и превоз на дървесина
Разкриха незаконен добив и превоз на дървесина / МВР, архив

Незаконен добив и превоз на дървесина бяха разкрити при съвместна операция на Югозападното държавно предприятие и ОД на МВР Благоевград на територията на ТП „ДГС Струмяни”.

Задържани са два автомобила, незаконно транспортиращи 20 куб. метра букови дърва за огрев. При проверката е установено, че дървесината е добита на територията на „ДГС Първомай”, а документите за транспортирането й са издадени от служители на ТП „ДГС Струмяни” и описани в отдели, попадащи в обхвата на същото стопанство.

В документите е записано, че добивът е извършен от обект, предназначен за осигуряване на местното население с дърва, които се предлагат на значително по-ниски цени и само срещу списъци, предоставени от кметството.

Проверяващите обаче установяват, че дървесината и в двата камиона е незаконно добита и транспортирана. На служителите от ТП „ДГС Струмяни”, издали противозаконно документите за произход и транспортиране, ще бъдат наложени строги дисциплинарни наказания съгласно Кодекса на труда, информират от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

В момента контролни екипи на ЮЗДП продължават щателни проверки  в двете териториални поделения - „ДГС Първомай” и в „ДГС Струмяни”.