Разкриха фабрика за убийства в Благоевград
Разкриха фабрика за убийства в Благоевград / МВР
Разкриха фабрика за убийства в Благоевград
78040
Разкриха фабрика за убийства в Благоевград
  • Разкриха фабрика за убийства в Благоевград

Арсенал от оръжия и боеприпаси е открит при повторно претърсване на апартамент в Благоевград, нает от двамата обвиняеми за убийството на Орхан Изиров от петричкото село Яворница. Това съобщи на пресконференция в Благоевград главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Вещите са намерени в специално пригоден тайник в гардероб в жилището.

"Иззет е автомат "Калашников" с пригодена база за монтиране на оптичен прицел, пистолет "Макаров", кaртечен газов пистолет, 3 пълнителя, кутии с патрони от различен  калибър, както и хероин. Първоначално смятахме, че става въпрос за битово убийство, но в последствие се оказа, че се касае за убийство за разчистване на търговски сметки в сферата на наркобизнеса. От анализа, който се вижда това е една фабрика за убийства", заяви Лазаров.

Той поясни, че предстои да бъде изяснено дали с намерените оръжия са извършени други тежки престъпления, както на територията на страната, така и зад граница.

Разкриха "фабрика" за убийства в Благоевград
netinfo

Убийството на 46-годишният Орхан Изиров беше извършено на 14 януари между селата Първомай и Кърналово, община Петрич. Двамата мъже, извършили престъплението бяха задържани 10 дни след разстрела.

В рамките на оперативната работа Радослав Валеов, на 28 г., и Георги Георгиев, на 33 години, признаха, че са убили  петричкия хотелиер Орхан Изиров. Окръжен съд - Благоевград остави двамата мъже за постоянно в ареста.

Преди убийството Валеов и Георгиев са излежавали присъда в съседна Гърция, но наскоро били освободени от затвора и се завърнали в България.

В хода на разследването са събрани допълнителни доказателства за извършване на престъпна дейност във връзка с държане на оръжия и боеприпаси без разрешение, като и за притежание на наркотични вещества, цел разпространение, обобщи говорителя на Окръжна прокуратура - Благоевград Весела Стоилова. Тя поясни, че част от боеприпасите, открити в апартамента, обитаван от убийците на Изиров, са използвани и за конкретното престъпление в Петричко.

В звуковия файл :Сврлозар Лазаров, главен секретар на МВР

Разкриха "фабрика" за убийства в Благоевград
netinfo