Разкриха чрез видеокамери серийни крадци на улични шахти
Разкриха чрез видеокамери серийни крадци на улични шахти / netinfo
Таксиметровият шофьор Георги Самаров и помощникът му Иван Геров са разобличени в извършването на множество кражби на улични шахти и чугунени решетки през последните месеци, съобщиха от полицията в Гоце Делчев.

Двамата серийни крадци са разкрити с помощта на записи от видеокамерите на охранителната система на РПК.

Доказателствения материал предоставил на полицията управителят на РПК и общински съветник в парламента в Гоце Делчев Ангел Гераксиев. На записите ясно се виждали кражбите на нощните апаши, съобщи главен инспектор Ангел Поюков.

За кражбите Георги Самаров ползвал таксиметровия си автомобил. Той действал в комбина с Иван Геров, установили разследващите органи.

Срещу двамата е образувано досъдебно производство. Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения срещу три изкупвателни пункта на територията на Гоце делчев и Гърмен, където грабителите продавали шахтите.

Една стандартна улична шахта тежи повече от 20 кг, а цената на килограм желязо в района е 80 ст. При направената проверка се оказало, че липсващите съоръжения са много повече от първоначално доказаните – 51, уточниха от полицията.

Работата по случая продължава. Сигнал за откраднатите улични шахти подал кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.