Разбиха международен канал за трафик на хора
Разбиха международен канал за трафик на хора / netinfo

Антимафиоти от Областната дирекция на МВР - Благоевград разбиха междунарден канал за трафик на хора от Молдова през България за Гърция, съобщиха от пресцентъра на полицията.

През нощта на 20-и срещу 21 август след извършване на паспортна проверка на ГКПП Кулата служители от сектор "Противодействие на организираната и тежката престъпност" и Гранично полицейско управление - Петрич спрели тежкотоварен автомобил марка ДАФ, управляван от петричанин с инициали Д. Ш.

В хода на извършените процесуално-следствени действия в специално изграден тайник, в каросерията на товарния автомобил полицейските служители открили две молдовски гражданки - на 20 и 21 години, нелегално превеждани за Гърция.

По случая в полицейското управление в Петрич е образувано досъдебно производство. Установен е организаторът на престъпната дейност - С. Г. от гр. Петрич, срещу когото е повдигнато обвинение по чл. 280, ал. 2, т.3 и т.4 и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Като обвиняем по досъдебното производство е привлечен и шофьорът на камиона. В хода на разследването е станало ясно, че се касае за трафик на жени с цел сексуална експлоатация в южната ни съседка. Към момента двете молдовски гражданки са осъдени за незаконно преминаване на българската граница - престъпление по чл. 279 от НК, като им е наложено условно наказание „Лишаване от свобода" в размер на 200 лв. Работата по случая продължава.