Ячев: ПФ е за прочистване на ДПС от властта
Ячев: ПФ е за прочистване на ДПС от властта / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Ячев: Ние сме за прочистване на ДПС от властта
75621
Ячев: Ние сме за прочистване на ДПС от властта
  • Ячев: Ние сме за прочистване на ДПС от властта

Активистът на Патриотичен фронт и лидер на Национален фронт за спасение на България - петричанинът Борис Ячев, който вече е депутат от Пловдивско, изтъкна в Благоевград, че партийната формация няма да подкрепи правителство с участието на ДПС.

"За нас трайното отстраняване на ДПС от властта става само и единствено, не само тя да не участва в правителството, но всички кадри, които до момента са в различните нива на държавните и областни администрации, да бъдат проверени и съответно почистени. За нас това не е политическа или етническа чистка, защото ДПС отдавна не е етническа партия, това просто е едно ЕООД, което стои във властта, за да може да генерира ресурс, с който да купува гласове и отново да попадне във властта", коментира Борис Ячев.

Патриотичният фронт имат своя позиция за провеждането на консултации за съставянето на програма на управление на правителство на национално спасение. Срещата между ГЕРБ и Патриотичния фронт, която се проведе днес, е четвъртата от първия кръг от разговори, които се инициират от партията, спечелила вота на 5 октомври.

Патриотичният фронт има ясно разписана програма за развитие на страната през следващите години, изтъкна народният избраник.

Десет са основните приоритета, заложени в партийната програма. Сред най-значимите са мораториум върху изсичането на горите, щателна ревизия на всички приватизационни сделки, като посочи сделката с цигареното дружество в Благоевград. Да се спре контрабандният внос през граничните ни пунктове, е друга важна законодателна инициатива на Патриотите.

"Трябва веднага да наложи мораториум върху изсичането на българската гора и спиране на износа на необработен дървен материал. По този начин считаме, че най-ефикасно ще бъде преборена дървената мафия, която е много тясно свързана с кадрите на ДПС, особено в областта на управление на горите. Знаете, че това е бизнес, който се контролира от ДПС и с който са заети определен брой фирми в Благоевградска област, бизнес за милиони, който се контролира от няколко десетки души и една голяма част от печалбата от тази незаконна сеч отива в партийната каса на ДПС", категоричен е Ячев.

Още от Борис Ячев чуйте в звуковия файл