Първа копка на пречиствателна станция
Първа копка на пречиствателна станция / Пресцентър

Кметът на Банско Георги Икономов направи първа копка по проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на в града, осъществяващ се с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Околна среда", съфинансирана от Европейския съюз.

Първа копка на пречиствателна станция
netinfo

Предвижда се до края на 2014 година да бъде рехабилитирана водоснабдителната и канализационната мрежа в Банско, както и да бъде изградена пречиствателна станция за отпадни води.

Проектът е един от най-значимите и амбициозни за община Банско. Той представлява интегриран воден цикъл в рамките на града, в чийто обхват попадат реконструкция и доизграждане на водоснабдителната и канализационната мрежа в източната и западна части на града в рамките на регулацията, както и корекция на река Глазне с дължина около 1 километър, с цел защита от заливане на пречиствателната станция и съпътстващите съоръжения.

Реализацията на проекта ще спомогне за намаляване загубите на питейна вода, а оттам и за постигането на основната социално-икономическа цел на проекта, а именно подобряване на водоснабдителните услуги и на хигиенните и здравни условия в проектната област.