Пуснаха наркодилъри на свобода, били авторитетни личности
Пуснаха наркодилъри на свобода, били авторитетни личности / снимки: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Арестуваните по време на специализирана операция на антимафиотите наркодилъри от село Първомай - Борис Ищов и Николай Чамов, излизат на свобода.

Окръжният съд в Благоевград, в лицето на магистрата Величка Пандева, не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест и вместо това, постанови спрямо двамата "парична гаранция" по 3000 лева за всеки от тях.

Борис Ищов и Николай Чамов са с чисто съдебно минало, итъкнаха пред съда адвокатите им Албина Анева и Димитрина Харамлийска. В услуга на защитата, бе прието писмо лично от кмета на село Първомай, който охарактеризирал Борис и Николай като много авторитетни, трудолюбиви и честни жители в Петричко.

Пуснаха наркодилъри на свобода били авторитетни личности
netinfo

Ищов и Чамов бяха задържани на 1 март от служители на Областната полицейска дирекция в Благоевград. Тогава криминалистите откриха по време на обиск и претърсване в домовете им, торбичка с 300 грама марихуана и сумата от 10 000 лева. По данни на антимафиотите, официално разпространени в полицейски бюлетин пред медиите, Борис Ищов и Николай Чамов са криминално проявени и са хващани три пъти за разпространение и държане на дрога.

След задържането на двамата, срещу тях са свидетелствали петима наркозависими младежи, на които продавали марихуана, съобщи прокурорът по делото Евгения Стоянова.