Пускат под гаранция купувалия гласове благоевградски ром
Пускат под гаранция купувалия гласове благоевградски ром / Снимка: Дарик - Благоевград
Ще пуснат под гаранция купувалия гласове благоевградски ром?
20131
Ще пуснат под гаранция купувалия гласове благоевградски ром?
  • Ще пуснат под гаранция купувалия гласове благоевградски ром?

Прокуратурата  в Благоевград няма да иска постоянна мярка задържане под стража спрямо 35-годишния Емил Георгиев Илиев, който бе задържан снощи и уличен в престъплението организиране на група за предлагане на имотна облага на лица за избори 2009.

Това съобщиха на брифинг днес районният прокурор на Благоевград Георги Стоилов и говорителят на прокуратурата Елка Атанасова. Срещу Емил Илиев е образувано дело за притежание на нелегални боеприпаси, които са открити в шофиралия от него автомобил "БМВ".

Производството все още е в начален стадий. Ще бъдат разпитани всички лица, фигурирали в списък, открит в дилъра Емил Илиев с лични данни на жители в благоевградската "Предел махала". В колата са намерени и копия на личните карти на повече от 15 роми, информираха от прокуратурата.

Преди задържането на Емил, в полицията в Благоевград е бил подаден оперативен сигнал за готвено раздаване на пари за предстоящите избори. Веднага са разпитани, съпричастни към деянието лица, каза районният прокурор Георги Стоилов.

Благоевградският прокурор отказа да съобщи в полза на коя политическа партия е предлагана имотна облага. Ако се наложи ще бъдат призовани за разпит и представители на предизборния щаб на политическата сила, за която се смята, че е работил Емил Илиев, заяви прокурор Стоилов.

Още за воденото срещу Емил Илиев разследване, чуй в звуковия файл от прокурор Георги Стоилов.