Проверяват зимните пунктове в областта
Проверяват зимните пунктове в областта / netinfo

От 1 ноември започват денонощни дежурства в опорните пунктове при проходите Предел, Папазчаир и Юндола, с оглед обезпечаване на пътищата при зимна обстановка.

Всички пунктове ще бъдат проверени за готовността им с техника, сол, пясък и луга за незабавна реакция при обилни снеговалежи.

Ще бъде извършена превантивна проверка и на други невралгични места в Благоевградска област, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. Предвидено е и обследване на пътя през Папазчаир.

Във връзка с мерките през зимния сезон днес се проведе среща на областния управител Димитър Димитров с директора на Областно пътно управление Христо Атанасовски, началника на полицията Васил Митов, както и управители на пътноподдържащите фирми в Благоевградско. В рамките на инициативата бе потвърдено, че е налична цялата необходима техника за зимно поддържане.

По време на срещата бе обсъдена и ситуацията с рухналата подпорна стена на Предел. Областният управител и директорите на Областно пътно управление и на МВР гарантираха пълно съдействие за възстановяване на нормалното движение през прохода. След срещата Димитър Димитров, Васил Митов и Христо Атанасовски провериха на място състоянието на свлачището.

Проверяват зимните пунктове в областта
netinfo

Движението е обезопасено, свлачището е насипано за да се спрат последващи свлачищни процеси, необходимите замервания и от геодезисти са направени, проектанти и конструктори вече работят по изготвянето на работен проект за изграждане на нова подпорна стена.

На 30 октомври предстои заседание на комисията по зимно поддържане, което ще се проведе в конферентната зала на Областна администрация Благоевград.