Проверяват концесионния договор за ски зона Банско
Проверяват концесионния договор за ски зона Банско / Дарик - Благоевград, архив

Няма сключен концесионен договор между правителството на Пламен Орешарски и концесионера за ски зона „Банско", заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

В резултат на решението, което беше взето от Министерски съвет, е създадена междуведомствена група, която да представи анализ с неточностите, които са заложени в концесионния договор, подписан още през 2001 година.

Концесионният договор е публикуван на страницата на Министерския съвет, каза Василева. Тя уточни, че няма сключен договор между правителството на Пламен Орешарски и концесионера, а решението е било да се възложи на екоминистъра подписването на такъв договор, но такъв не е подписан.

„Ние отхвърлихме това решение, защото смятаме, че е неприемливо и незаконосъобразно. В процедурната му част по същество има редица неясноти. Работната група има задача да направи анализ и да отстрани неяснотите, като предложи решение", каза екоминистърът.

Съгласно решението на правителството се очаква до крайния срок - 15 февруари, те да представят доклад пред Министерския съвет с предложение за решение по неточностите и неяснотите в концесионния договор, подписан още през 2001 година.