Проверяват ДГС Благоевград
Проверяват ДГС Благоевград / Dariknews.bg, архив

Проверка в „Държавно горско стопанство Благоевград” за осигуряване с дърва за огрев на местното население в благоевградското село Церово започва днес Югозападното държавно предприятие.

Целта е да се установят причините за създаденото обществено недоволство и появили се коментари в отделни публикации за тенденциозно отношение на горските служители към хората от селото.

Проверката трябва да изясни има ли пропуски от страна на териториалното поделение в Благоевград при снабдяване на постоянните жители с дърва, като ще бъдат прегледани предоставените списъци от кметството няколко години назад.

Едновременно с това специално внимание ще бъде отделено и на предизвикалия през последните дни обществен интерес и реакции казус с жител на селото, който продал магарето си, за да плати глоба за незаконна сеч на изсъхнал дъб в собствената му градина.

„Тънка нишка дели закона от морала. Дори да приемем, че действията на нашите служители са били законосъобразни, в конкретния случай те не са моралнообосновани. Това ни дава основание да считаме, че вероятно в района има по-сериозен проблем, поради което предприемаме тази проверка”, коментира директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.