Проверяваме здравното си досие онлайн
Проверяваме здравното си досие онлайн / снимка: Дарик-Благоевград, архив
Проверяваме здравното си досие онлайн
63232
Проверяваме здравното си досие онлайн
  • Проверяваме здравното си досие онлайн

От 15 април стартира процедура по издаване на уникален код за достъп на персонализирана информационна система на НЗОК. Правото на достъп до Персоналната информационна система на НЗОК чрез уникален код, имат само задължително здравноосигуените лица, включително в случайте, когато техните здравноосигурени права са прекъснати.

"Всеки, който притежава този код, може да проследи онлайн посещенията си при личния лекар, при денталиста, както и ако това лице е било на лечение в болнично заведение", поясни за Дарик говорителят на здравната каса в Благоевград Даниела Петкова. Услугата по издаване на този код е безплатна.

Удостоверенията за получаване на уникалния код за достъп ще се издават от РЗОК – Благоевград, както и поделенията и в общините Сандански, Петрич, Разлог, Гоце Делчев, които са подали заявления за издаване по образец.

Уникалният код за достъп е личен, поради което заявленията за неговото издаване  могат да се подават само лично в РЗОК , срещу  представянето на документ за самоличност. е се приемат заявления, подадени от пълномощник, както и заявления подадени по пощата.

Уникалният код за достъп се получава на хартиен носител в запечатан плик лично от заявителя.  Персоналната информационна система на НЗОК предоставя възможност за деактивиране на кода при компрометиране или по заявление на ЗЗОЛ.

Чуйте още от говорителя на здравната каса в звуковия файл