Проверяваме онлайн борчове към хазната
Проверяваме онлайн борчове към хазната / Дарик-Благоевград, Любима Калпачка, архив

Над 50 000 справки за данъчните и осигурителните си задължения са направили клиентите на НАП само за три дни, откакто е достъпна услугата за онлайн проверка на дължими суми към хазната.

От сряда, 12 декември, всеки клиент на НАП, който има персонален идентификационен код или подава документи с електронен подпис, може да провери какви задължения има онлайн.

От началото на следващата година всички данъци и осигурителни вноски, с изключение на тези за допълнително задължително пенсионно осигуряване, ще се плащат по една единствена банкова сметка. Освен това при превод на пари към бюджета отпадат всички кодове за вид плащане. Няма да е необходимо и да се попълва изрично основание за плащане, тъй като погасяването на задълженията към хазната ще става според датата на възникването им.

НАП призовава всички свои клиенти да проверят дали имат непогасени или неуточнени задължения и да ги платят до края на 2012 г. При възникнали въпроси или неуточнени суми, клиентите на администрацията могат да се обръщат към съответния офис по постоянен адрес или по регистрация на дружеството, което представляват.