Протести на живеещи в центъра на Благоевград
Протести на живеещи в центъра на Благоевград / netinfo
Десетки живеещи в бл. 29 на ул. "Арсений Костенцев" в центъра на Благоевград излязоха на протест срещу превърнатото в паркинг междублоково пространство в района.

Според тях предстоящото изграждане на Бизнес център на мястото на детската градина е неоправдано и е свързано с частни интереси.

"Освен в паркинг, улицата е превърната в пункт за преминаване на автомобили към централна градска част, а пресичането й представлява опасност за пешеходците", смята Мариан Арабаджиев от бл. 29. "Не можем да спим от денонощните шумове и аларми на колите", допълни той.

По думите на Иванка Рибарска - председател на Домсъвета, живеещи в блока са поставяли неведнъж проблема пред общинското ръководство, но досега без резултат.

"В Общината не е постъпил никакъв документ за протести на живеещи в бл. 29. Когато това стане, ще вземем отношение по случая. Освен това този терен е включен в градоустройствения план, така че подобни протести са неоснователни. Това коментира за Дарик заместник-кметът по строителството Георги Милев.