/ Община Благоевград
„Пролетен фестивал на съвременното изкуство“ започва за поредна година в Благоевград. В рамките на фестивала ще бъдат представени две изложби. Първата е „Стаички“ и ще бъде открита на 19 април, в 12.30 часа в къща музей „Георги Измирлиев“, кв. „Вароша“.

Фестивал в Банско събра на една сцена талантливи деца от цялата страна

В същия ден, от 18.30 часа, в Градска художествена галерия ще представят и експозицията“ Органични данни“. И двете изложби ще бъдат достъпни за жителите и гостите на Благоевград до 21 май.

След няколко успешни издания, представящи вдъхновение, цветни багри, талант и различни стилове „Стаички“ отново влиза в културния свят на Благоевград. Куратор на експозицията е Сашо Стоицов, а участници в тазгодишното издание на „Стаички“ са Кирил Прашков, Людмил Лазаров, Галя Йотова, Медея Янкова, Лиана Димитрова, Любен Домозетски, Стоян Илев.

Община Благоевград изпълнява проекти за над 85 млн. лева

Мартина Стефанова (Дома) е куратор на „Органични данни/ Naturale data”. В тази експозиция трудовете си представят Валентина Шарра, която ще покаже видео + инсталация и каменна скулптура,  Вълко Чобанов с текстилен принт и видео, Мина Минов - видео и инсталация, Ина Валентинова ще представи живопис, обект-инсталация и Камен Стоянов- обект.   

„Пролетен фестивал на съвременното изкуство“ се превърна в традиционен за Благоевград, като се провежда всяка година и е част от Културния календар на Община Благоевград.