Прокурори с повишени заплати и ранг
Прокурори с повишени заплати и ранг / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Висшият съдебен съвет повиши в ранг четирима прокурори от Благоевградския съдебен район. По време на заседание днес, бяха назначени временни административни ръководители на районните прокуратури в Гоце Делчев и Сандански, до провеждането на конкурс.

Начело на държавното обвинение в Гоце Делчев вече е досегашният заместник на административния шеф Нели Вълчева - Иван Чилев. Висшите магистрати гласуваха вот на доверие на Чилев, до изявата му в конкурсната процедура. Освен това Иван Чилев ще получава по-висока заплата, считано от 8 март, от тази дата е и с нов ранг - "апелативен прокурор".

Прокуратурата в Сандански ще остане да ръководи като временен шеф Румяна Арнаудова. ВСС повиши възнаграждението на обвинителя Арнаудова, която вече е с ранг "апелативен прокурор".

Командированата от месеци в столицата благоевградска прокурорка Янка Гочева, е повишена в ранг на обвинител във Върховна касационна прокуратура и Върховна административна прокуратура.

Ирина Арменова - заместникът на районния прокурор в Петрич, Лидия Манолова, придоби ранг "окръжен прокурор", съобщиха от Висшия съдебен съвет днес.