/ Снимка: Дарик, архив
Въпреки обилния снеговалеж няма непроходими пътища в общините Разлог и Банско. Пътните настилки са мокри и заснежени, но се почистват . Към момента още вали сняг, а новата снежна покривка е над 40 сантиметра. За момента няма трудно проходими улици на територията на  двете общини.

Предел остава затворен за камиони над 12 тона

По думите на заместник-кмета в Община Разлог - Иван Гюров, над 30 машини почистват пътните настилки от снега. От тях 8 почистват уличната мрежа в Разлог, а останалите седем - съставнитe села в общината.

сняг
Снимка: Вероника Атанасова

Той бе категоричен, че всички пътища и улици на територията на общината са проходими при зимни условия, но  призова гражданите, ако нямат абсолютна необходимост да не използват автомобилите при придвижване по пътната мрежа.

сняг
Снимка: Вероника Атанасова

Временно е спряно движението на тирове през ГКПП-"Кулата" заради обилен снеговалеж

Проходите Предел и Юндола са затворени за МПС-та над 12 тона. През изминалата нощ няма регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия в региона.

Заради снеговалежа лавинната опасност в Пирин е висока. Всички писти в ски зона Банско работят, а условията за ски са  добри. Това съобщи маркетинг- мениджърът на ски зоната в курорта Иван Обрейков.

11 машини и над 100 служители на "Биострой" почистват снега в Благоевград

Той призова любителите на белите спортове да карат само по маркираните ски писти и допълни, че през уикенда не е имало сериозни инциденти в планината.

Стана ясно, и че в събота в района на Бъндеришка поляна се е провела демонстрация на спасителна акция с хеликоптер. Целта е да се покаже колко ефективно е спасяването с хеликоптер в реално време.