Профилактират дилъри на гласове в Благоевградско
Профилактират дилъри на гласове в Благоевградско / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Васил Митов
60723
Васил Митов
  • Васил Митов

Службите в Областната полицейска дирекция в Благоевград имат готовност за осуетяване на схеми за предлагане пари на гласоподаватели на референдума за развитие на ядрената енергетика в неделя.

Вече са профилактирани лица региона, регистрирани по време на други избори. С тях са беседвали полицeйски служители, а някои са с разпореждане и предупреждение, каза за Дарик временният началник на сектор "Охранителна полиция" Васил Митов.

Полицейският началник Митов не назова конкретни имена. По време на миналия кметски вот в Благоевград е имало само едно досъдебно производство по член 169 от Наказателния кодекс за изборни машинации.

Полицейските служители в Благоевградска област са тясно свързани с обезпечаване на обществен ред и нормално провеждане на референдума.

Над 700 служители на реда и 170 гранични полицаи ще охраняват всичките 543 секции в региона, както и обособените 416 места за гласуване, каза Васил Митов.

Полицейски автопатрули ще придружават членовете на секционните комисии при предавене на изборните книжа преди вота, както и при транспортирането на бюлетините за преброяване след края на изборния ден, от съответните 14 общини до РИК - Благоевград.

Огнеборците в Пиринско също ще бъдат нащрек в деня на референдума, изтъкна зам.-началникът на Противопожарната служба Юлиян Петров. Предварително са проверени всички места за гласуване, с цел недопускане на инциденти.

Още от Васил Митов чуйте в звуковия файл