Проф. Мирчев към преподаватели и студенти: Да се преброим по интернет
Проф. Мирчев към преподаватели и студенти: Да се преброим по интернет / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив
Проф. Мирчев към преподаватели и студенти: Да се преброим по интернет
37162
Проф. Мирчев към преподаватели и студенти: Да се преброим по интернет
  • Проф. Мирчев към преподаватели и студенти: Да се преброим по интернет

Ректорът на Югозападен университет „Неофит Рилски” проф. д-р Иван Мирчев призова преподаватели и студенти да се включат в тазгодишната кампания по преброяване на населението и жилищния фонд, като попълнят данните си по интернет.

„Ще бъде срамота за Благоевград, респективно и за университета, който е с претенцията на сериозно висше училище – млади хора със светско образование и интелигентни и висококвалифицирани преподаватели, накрая нашият град да се окаже с нисък процент на преброили се по интернет”, заяви проф. Мирчев по време на Академичен съвет.

"Не е нужно да вземаме решение за електронно преброяване в рамките на Академичния съвет, но апелът ми към деканите на факултети и ръководството на Студентския съвет е да мобилизират студентите и преподавателите да се преброят по интернет, каза ректорът и напомни, че електронното преброяване ще бъде от 1 до 9 февруари.

За целта на официалния сайт на Югозападния университет е поставен банер, който води на интернет страницата на Националния статистически институт. Там всички, които смятат да се преброят по електронен път, могат да се запознаят с преброителната карта за сградите, жилищата и населението, както и с инструкциите за попълването й.

Точно преди седмица кампанията бе разяснена от председателя на Националния статистически институт доц. Мариана Коцева на пресконференция в Благоевград. Новост при тазгодишното преброяване е, че студентите ще бъдат преброявани по населените места, където учат.

Още коментари от ректора на ЮЗУ чуйте в прикачения звуков файл