Продължава издирването на затрупания сноубордист
Продължава издирването на затрупания сноубордист / netinfo
Пет отряда от Банско и околността са мобилизирани и ще продължат спасителната акция по издирването на 28-годишния сноубордист Виктор Гърбев от София, който вчера беше затрупан от лавина в един от улеите на масива на връх Тодорка. Това съобщи за Дарик дежурният в Планинската спасителна служба Иван Драгошинов. Той допълни, че обстановката на мястото на търсене е изключително опасна заради натрупания сняг:

Ето какво още каза Иван Драгошинов за Дарик:

На място ще се прецени. Ще видим с колко сили разполагаме, как ще бъдат разпределени. Действа се. Знаете, надеждата умира последна.

Каква е вероятността Виктор да бъда открит жив?

Не мога да коментирам. Надяваме се да е жив. Единственото което е, умолявам чрез медиите, роднините да не го търсят по телефона, защото все пак има надежда ако тази батерия все още излъчва, по някакъв начин да бъде засечена. През нощта е било безуспешно да се засече.

В колко часа ще подновите издирването?

До колкото знам спасители от 5 места, от околните отряди, пътуват към Банско. Някъде към 08.00 часа ще започне да изтича информация какво ще се предприеме, какво ще се прави. На мястото има достатъчно журналисти, които излъчват директно.

Каква е обстановката по планините днес?

За момента обстановката – в Банско е 0 градуса, разкъсана облачност, тихо. Това е лошо, защото тази температура е предпоставка, че времето е топло и е изключително лавиноопасно.