24 часа продължи акцията по издирването на изчезналия сноубордист в местността „Картала” над Благоевград. 

В късния следобед вчера негови приятели съобщиха, че след съвместното им каране в улеите извън пистите той изчезва, предава NOVA. Късно снощи, издирването беше прекратено, а през днешния ден възстановено, но лошото време затрудняваше акцията. Около 18:00 часа тя беше прекратена.

За съжаление, без резултат. Предстои да стане ясно дали ще бъде подновена. 
Тази сутрин, акцията в планината беше подновена, а екипите разчитаха основно на сигнала от мобилния телефон на изчезналия, който часове наред остана включен.

Спасители търсят изгубен скиор в Рила (ВИДЕО)

Екипите тръгнаха към пълните със сняг улеи. „Локализирахме ъгъла, по който е пуснат сигналът от клетката, но това са километри разстояние. Имайте предвид, че говоря за километри по въздушна линия, което значи, че по терен са много повече като километри”, заяви Красимир Стоянов от Пистова спасителна служба.

През целия ден основното съмнение беше, че скиорът може да е затрупан от огромна лавина в един от улеите. Но следа под снежната маса не бе открита. „Всичко е прегледано на практика. Може и да е затрупан някъде в снега, може да е паднал в дупка между камъните и да е затрупан. Вчера вечерта беше много силен вятърът. Всичко е възможно”, коментира Емил Нешев.

Все още не е ясно дали акция утре ще има. „След 24 часа и след този риск, валежи и лошите условия, мислим, че нема смисъл вече да се рискува здравето на спасителите”, посочи Георги Ботев от ПСС Благоевград. В акцията се включиха и много доброволци.
NOVA