Продават хотел на длъжници в Благоевград
Продават хотел на длъжници в Благоевград / Дарик - Благоевград

Обявиха за публична продан хотелски комплекс в благоевградския квартал "Изгрев" заради финансова задлъжнялост на собствениците Борислав Борисов и Силвия Стоицова, научи Дарик.

Процедурата по принудителна продан, чрез търг с явно наддаване, е задействана от частния съдебен изпълнител в Благоевград Гергана Стойнева за удовлетворяване претенциите на взискателя Ичко Лазаров Димов, съгласно член 487 от ГПК.

Хотелският комплекс е на 6 етажа и е изграден върху площ от 2500 квадратни метра. първоначално обявена цена от съдия-изпълнителя Стойнева е 530 000 лева. Хотелът разполага с механа, басейн, ресторант, дневен бар и има съответно право право на строеж в съседен имот.

До публичната продан на комплекса се стигнало след необслужван кредит към банка "Пиреос България". През 2007 година е била вписана ипотека в банковия клон в Благоевград, а в по-късен етап е наложена възбрана в полза на взискателя Ичко Димов, който също е сред кредиторите на Борислав Борисов и Силвия Стоицова.

В службата по вписванията в Благоевград има и друга възбрана върху хотела, в полза на фирма "Енигма 7" ЕООД, съобщиха юристи. Процедурата е извършена от съдия-изпълнителя Александър Цанковски. Възбраната е наложена на 23 септември тази година.