Проблемите и приоритетите на Благоевград обсъдиха на среща в общината
Проблемите и приоритетите на Благоевград обсъдиха на среща в общината / netinfo
Анализ на свършената работа от общинска администрация и Общински съвет – Благоевград за 2008 година, направиха по време на среща кметът Костадин Паскалев, заместниците му - Валентин Василев и Георги Скрижовски, както и председателите на комисии в местния парламент. На форума бяха набелязани и някои основни задачи, които да се свършат през настоящата година.

Сред коментираните теми бяха изпълнението на бюджет 2008, приетата наредба за общинските жилища, проблемите с временните търговки обекти в община Благоевград, както и отхвърленото предложение за бул. “Димитър Солунски”.

Становището на РИОКОЗ – Благоевград от вчера, че температурите в XI ОУ в областния център са под допустимия минимум, председателят на Комисията по образование, култура и вероизповедание и директор на школото Валери Смиленов определи като нагнетяване на положението.

“Трудно е да се постигнат оптимални температури, но аз твърдя, че ние сме си свършили работата добре”, заяви Смиленов.

Вчера след становището на РИОКОЗ, кметът на Благоевград Костадин Паскалев поиска обяснение на причините за проблема с температурите в ХI-то основно училище, както и в 9-то основно училище с директор Василка Величкова.