Приключиха проверките за гражданска регистрация в област Благоевград
Приключиха проверките за гражданска регистрация в област Благоевград / Любима Калпачка, Дарик - Благоевград, архив

На територията на община Благоевград има подадени най-много адресни карти за настоящ адрес и заявления за постоянен адрес – общо 5415 броя. Това стана ясно от представените протоколи пред Областния управител, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Благоевград.

Проверките на комисиите за гражданската регистрация в област Благоевград, в чийто състав се включиха представители на Областна администрация Благоевград, служители на общинските администрации от 14-те общини в областта, представители на полицията и на служба "Гражданска регистрация и административно обслужване", са с цел да се проверят адресните регистрации за периода от 1 юли 2014г. до 30 април 2015 г., по отношение на тяхната законосъобразност. Това обстоятелство произтича от Закона за гражданската регистрация.

След успешното приключване на проверките е констатирано, че след община Благоевград по брой подадени адресни карти за настоящ адрес и заявления за постоянен адрес се нарежда община Петрич, в която са подадени общо 2065 адресни карти и заявления.

Най-малко са подадените заявления и адресни карти на територията на община Белица - само 193 броя.

По време на проверките не са установени нарушения на разпоредбата на закона, съотносими към гражданската регистрация за проверявания период.